Råmarsipan
Denne marsipanen er svært rustikk og lite egnet som figurmarsipan, men desto mer smakfull og spennende.
Råmarsipan.
Ingredienser:
- 150 g mandler
- 50 g melis
- 1 ss agavenektar
- 1 liten eggehvite
Kjør mandlene til de blir helt finhakkede i en foodprocessor. Bland i melis og agavenektar. Ha i eggehviten. Det er bare å justere med melis dersom marsipanen blir for klissete. Rull små kuler og dypp i sjokolade.
Denne marsipanen er svært rustikk og lite egnet som figurmarsipan, men desto mer smakfull og spennende. Mandlene er malt med skallet på, men dersom man gjerne vil ha den hvitere og mer homogen, er det bare å skolde mandlene og tørke dem godt først. Dette gjøres ved å legge mandlene i kokende vann, skru ned temperaturen, la dem ligge litt i vannet før de tas ut av vannet og avkjøles. Deretter "Smettes" mandlene ut av skallet sitt. For å være helt ærlig liker jeg best denne litt grovere varianten, men alt til sin tid!
Tid: ca 30 minutter