Hjemmelaget bountysjokolade
Denne hjemmelagde bountien passer til selskap eller gave.
Hjemmelaget bountysjokolade.
Ingredienser:
- 50 g raw organic kokosolje
- 50 g melis/1-2 ts steviasukker
- 2 dl fløte/kokosmelk
- 200 g kokosmasse
- 200 g kokesjokolade (eller denne hjemmelagde sjokoladen)
Dyppes i smeltet kokesjokolade. Husk å smelte sjokoladen på svak varme, helst i vannbad. Dersom kakaoinnholdet i sjokoladen er høyere enn 50 % er det en fordel å tilsette litt fløte eller kokosfett, ellers kan sjokoladen bli veldig tørr. Pr 100g sjokolade med 70 % kakaoinnhold tilsettes 2 ss kokosfett/fløte.
Smelt kokosolje. Bland kokosmasse med kokosolje, melis/stevia og kokosmelk/fløte. Sett i kjøleskapet. Når massen er blitt kald tas den ut og formes til kuler. Bruk gjerne silikonformer. Legg i fryseren. Smelt sjokoladen og dypp de frosne kokosbitene i sjokoladen. Avkjøl på bakepapir. Oppbevares i kjøleskap (hvis det blir noen igjen).
Tid: ca 1 time