Vår engelske fruktkake
Vi har prøvd oss fram med en oppskrift på en tradisjonell engelsk fruktkake, og byttet ut noen av ingrediensene med litt mer eksotiske alternativer. Kaken lages over to dager, og holder seg godt dersom den oppbevares kjølig. Mange ville nok satt pris på en slik kake i julepresang!
Ingredienser
Dag 1
1 dl korinter
1 dl gojibær
1 dl morbær
0,5 dl inkabær
1,5 dl vanlige rosiner
2,0 dl tørkede aprikoser (grovhakkede)
100 g cocktailbær eller svisker
1,25 dl brun rom eller konjakk
Bland alle bærene sammen i en bolle og hell over alkoholen. Rør godt. Bollen dekkes så til, og vi lar blandingen stå og marinere i et døgn.
Dag 2
180 g mykt smør
60 g brunt sukker
60 g agavesirup
3 store egg
200 g hvetemel
50 g hampfrø uten skall
1 ts naturlig vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
100 g valgfrie hakkede usaltede nøtter som for eksempel cashew, pecan, mandler eller valnøtter
Bland smør, sukker og hampfrø godt sammen. Tilsett så eggene og agavesirupen, og visp så det blir godt blandet. De andre tørre ingrediensene siktes i en bolle, og blandingen med bær fra dag 1 tilsettes så og røres godt inn. Alt blandes så godt sammen og stekes på bakepapir i springform (diameter 22 cm). Stekes på 150 grader i 1,5 timer. Dekk gjerne til kaken med folie etter 50-60 minutter for å hindre at kaken blir for brun. Kaken avkjøles i formen, og oppbevares kjølig.