Sjokoladekake med mandler
Etter at jeg smakte denne kaken første gang har hele grunnsynet mitt endret seg når det gjelder sjokoladekaker. Det finnes ingen over, og ingen ved siden. Hvis man skal lage én sjokoladekake, så er det etter min mening denne som gjelder.
Sjokoladekake med mandler.
Ingredienser:
- 50 g meierismør
- 50 g raw organic kokosolje
- 120 g kokesjokolade
- 3 romtempererte økologiske egg
- 100 g sukker/sukkererstatning som tilsvarer 100 g (se våre naturlige søtningsmidler)
- 50 g mandler
- 50 g økologisk hvetemel, siktet
- 1 ts vaniljepulver
- 1 klype himalayasalt
Glasur:
- 2 ss raw organic kokosolje
- 3 ss meierismør
- 100 g kokesjokolade
- ½ ts vaniljepulver
Sett ovnen på 175 g celsius.
Smelt sjokolade, smør og kokosfett over svak varme
Mal mandlene i en foodprocessor til de er finmalte. Ha disse oppi sjokoladesmøret.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Ha sjokoladeblandingen oppi eggedosis og rør til alt er blandet. Bland mel, vaniljepulver og salt. Sikt dette oppi eggedosisblandingen. Rør alt forsiktig sammen. Vend det gjerne med en slikkepott i åttetallsmønster. Kle en liten springform (20 cm diameter) med bakepapi). Smør sidene, og dryss litt mel langs innsiden av formen. Ha røren i formen og stek i ca 25 min (jeg liker at den er ørlite grann skjelven i midten og har kommet frem til at 24 minutter blir veldig perfekt). La stå litt før den tas ut og hvelves på et fat.
Glasur:
Når kaken steker lager jeg glasuren. Smelt sjokolade, smør og kokosolje over svak varme. Rør i vaniljepulveret. Bre over kaken når den er lunken. Pynt gjerne med skivede mandler. Nyt!
Denne oppskriften er forenklet og tilpasset etter Julia Child.
Tid: ca 50 minutter med steketid 24-25 minutter