Blogg > Pesto med hampfrø og cashewnøtter
Pesto med hampfrø og cashewnøtter
02. oktober 2016
Denne pestoen lager du på en - to - tre og den smaker så mye bedre en ferdigpestoer fra butikken.
I denne pestoen brukte jeg både hampfrø og cashewnøtter, men du kan lage den kun av hampfrø og da passer den bra også for nøtteallergikere. Bland pestoen sammen med pasta, spis den på brødskive eller bland en teskje i suppe for å gi litt ekstra smak.
Jeg brukte disse ingrediensene, men du kan bruke andre typer nøtter, frø eller for eksempel soltørkede tomater for å lage rød pesto. Bare å eksperimentere!
- 1 krukke basilikum
- Ca. 1 dl skallfrie hampfrø
- Ca. 1 dl usaltede cashewnøtter
- Ca. 50 g parmesanost
- 1 – 2 fedd hvitløk
- Ca. 1 dl god olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- En teskje himalayasalt
Rist cashewnøttene i en tørr panne slik at de får litt farge. Bland alt i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser, juster med oljen hvis pestoen blir for tykk. Smakelig måltid!