Oppskrift: Tips til bruk av hampfrø
Hampfrø er supre å putte i smoothien og frokostblandingen, men det finnes også andre måter å integrere dette næringsrike frøet i kostholdet.
Her er to forslag som kan være verdt å prøve ut:
Energibar
Bland sammen i en stor bolle: ½ dl chiafrø eller linfrø, ½ dl sesamfrø, ½ dl rå avskallede gresskarkjerner, ½ dl hele hampfrø, ½ dl tørket frukt, ½ ts havsalt, 2 ts kanel, 1/3 dl smeltet kokosolje, 1 ss vaniljepulver, og en dl honning. Når alt er godt blandet, legg deigen på et stort skjærebrett dekket med stekepapir. Trykk deigen flat med hendene eller med en kjevle. Sett i kjøleskapet til deigen har stivnet, og skjær deretter i passende biter. Oppbevares i kjøleskap.
Pestosaus med hampfrø
Siden hampfrø har en smak som ofte beskrives som ganske lik pinjekjerner så fungerer de godt i oppskrifter på pestosaus. Slik gjør du det: I en blender bland sammen 1 dl hampfrø, 1 dl kaldpresset olivenolje, 2 hvitløksfedd, saften fra en sitron, 2 dl fersk basilikum (etter smak), salt og nykvernet sort pepper etter smak. Hvis du ønsker, kan du også tilsette litt parmesanost. Bland alt sammen til konsistensen er fin og uten klumper.