Nydelig pepperkakedeig
Fyll huset med duft av jul.
Oppskrift på nydelig pepperkakedeig.
Ingredienser:
gir Ca 100 pepperkaker
- 75 g meierismør
- 75 g kokosolje
- 1 dl sirup
- ½ dl yaconsirup
- 3 dl sukker (evt sukkererstatning etter eget ønske, see naturalis seksjon)
- 1,5 dl fløte
- 2 ts malt kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1,5 ts malt nellik
- ½ ts malt sort pepper
- 2,5 ts natron
- Ca 8 dl økologisk hvetemel/spelt
Smelt smør og kokosolje i en kjele. Ha i sirup og yaconsirup. Bland sammen. Avkjøl blandingen litt til den er lunken og ha den over i en større bakebolle. Tilsett fløte, sukker og krydder. Bland godt. Ha i litt av melet sammen med natron. Tilsett resten av melet. Deigen skal være ganske løs. Pakk den godt inn og la ligge i kjøleskapet til neste dag.
Ha deigen ut 10 min før den skal kjevles ut, da blir den litt lettere å jobbe med. Kna den på en melstrødd bakebord. Kjevles ut til 3 mm tykk og stikkes ut med pepperkakeformer. Legges på stekebrett kledd med bakepapir. Stekes på 180 grader i ca 10 min. La kakene hvile litt på brettet før de flyttes til en rist.
Tid: ca 1 time