Oppskrift: Kjeks med sjokolade eller tørkede bær
Tørkede bær og sjokoladebiter passer veldig bra i hjemmelagede kjeks. Vi har i denne oppskriften byttet ut sukker med agavenektar. Prøv dere gjerne fram med andre typer bær og nøtter. Vi er veldig godt fornøyd med disse kjeksene, og håper de faller i smak! God appetitt :)
Ingredienser:
4 1/2 dl hvetemel
½ ts salt (gjerne himalayasalt)
½ ts bakepulver
2 ½ dl smør
1 dl agavenektar
1 egg
1 ts vaniljepulver
2 ½ dl sjokoladebiter eller tørkede blåbær eller tørkede tranebær
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 160 grader.
Bland mel, salt og bakepulver i en bolle, sett til siden.
I en annen større bolle, bland smør og agavenektar sammen til de er godt blandet. Bland så inn egg og vaniljepulver. Tilfør så gradvis de tørre ingrediensene fra den andre bollen
Til slutt blandes sjokoladebitene, eller de tørkede bærene inn i deigen.
Lag så passelig store kuler av deigen (f.eks slik at de får plass på en spiseskje), deretter plasseres kulene med 5 cm mellomrom på stekeplaten som er dekket med bakepapir. Til slutt trykkes kulene flate, undersiden av et vanlig drikkeglass passer fint til dette.
Kjeksene stekes i 10-12 minutter, eller til de begynner å bli gyldenbrune. Avkjøles på rist.