Ekte amerikanske cookies med sjokoladebiter og nøtter
Årets hjemmelagde julepresang?
Ekte Amerikanske cookies med sjokoladebiter og nøtter.
Ingredienser:
- 2 dl økologisk sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 dl yaconsirup
- 125 g romtemperert smør
- 125 g økologisk kaldpresset kokosolje
- 2 store økologiske egg, romtempererte
- 6,25 dl økologisk hvetemel, evt halparten grovt, finmalt speltmel (Holli Mølle)
- 1 ts natron
- 1 ts ekte vaniljepulver
- 1/2 ts himmalayasalt
- 200 g økologisk kokesjokolade 70% kakaoinnhold
- 50 g hakkede cashewnøtter/mandler (kan sløyfes om ønskelig)
Sett stekeovnen på 180 grader celsius.
Sett bakebollen på en kjøkkenvekt og vei sukker og smør direkte i bollen. Dette er mitt yndlingsspiontriks, det sparer meg for masse ekstra måling, veiing og oppvask.
Pisk luftig. Tilsett ett og ett egg og pisk til alt er blandet sammen. Bland sammen mel, natron, vanilje og salt. Ha dette i røren og bland godt. Det er viktig å ikke piske det for lenge sammen, da vil melet begynne å gjøre røren seig. Hakk sjokoladen og eventuelt nøtter i små biter og ha det i blandingen. Legges på bakepaprikledde stekebrett i passe kuler (jeg bruker teskje, noen foretrekker isskje).
Stekes i ca 10 minutter. Viktig å ikke oversteke disse, da de skal være litt seige og en anelse rå i midten. Ta ut av ovnen og la avkjøle litt på brettet før de flyttes til en rist. Nok til ca 36 cookies. Jeg pleier å lage noen pakker med deig som jeg fryser og gir bort i julegave. Deigen tines i kjøleskap en dag og stekes som anvist.
(Dersom man kun bruker fullkornsmel, noe jeg ofte gjør, er cookiesene akkurat like gode, men ikke helt like holdbare).
Tid: ca 45 minutter